Hrvatska: Uhapšeno devetoro zbog šverca tone heorina

Zanimljivo je, takođe, da među osumnjičenima nema poznatih imena iz kriminalnog miljea, premda se radilo o impresivnim količinama narkotika
210 pregleda 1 komentar(a)
heroin, Foto: Shutterstock
heroin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.10.2015. 11:09h

Nakon jednoipogodišnje tajne istrage, u koju su bili uključeni i nadležni iz drugih zemalja, hrvatski policajci su uhapsili deveteročlanu grupu krijumčara koju sumnjiče da je od kraja jula 2013. prošvercovala ogromne količine heroina i supstanci potrebnih za proizvodnju te droge, piše "Jutarnji list".

Kako precizira zagrebački dnevnik, radi se o nešto manje od tone heroina i 14 tona supstance potrebne za prozvodnju heroina iz morfijumske baze.

Čitavu akciju koordinisao je USKOK, a uz naloge istražh sudaija grupa je godinu i po tajno slušana i praćena.

Zanimljivo je, takođe, da među osumnjičenima nema poznatih imena iz kriminalnog miljea, premda se radilo o impresivnim količinama narkotika, iz čega proizlazi sumnja da su oni bili samo prevoznički dio veće grupe puno ozbiljnijih krijumčara koji su nedavno uhapšeni u Austriji i Njemačkoj.

Kao glavnog organizatora USKOK je osumnjičio Bojana Meštrovića (48), koji je prije nekoliko dana i završio u Remetincu, navodi "Jutarnji".

Inicijale njegovog imena su prije godinu i po otkrili novinari kada su pokušali da saznaju kome je pripadao kamion koji je "pao" na graničnom prelazu između Turske i Bugarske i u kojem se nalazilo 717 kilograma heroina, procijenjenog na oko 20 miliona eura.

Upravo nakon te zapljene turske policije se u čitavu priču uključilila hrvatska policija i istražitelji USKOK-a.

Osim Meštrovića, hrvatski su policajci u Hrvatskoj uhapsili još desetak osoba, a na kraju je istraga otvorena protiv njih devetoro od kojih su neki odmah priznali djela i za njih istražni zatvor nije ni zatražen.

Bonus video: