Kosovo: Faton Topali aktivirao suzavac u Skupštini

Blok opozicionih partija je poručio ranije da će ometati rad parlamenta dok sporazum sa Srbijom – kao I sporazum o demarkaciji Crnom Gorom – ne budu poništen
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2015. 10:04h

Poslanik opozicionog pokreta Samoopredjeljenje Faton Topali aktivirao je suzavac koji je izazvao prekid današnje sjednice Skupštine Kosova, javili su prištinski mediji.

Poslanici su napustili salu, a predsjednik parlamenta je sazvao vanrednu sjednicu Skupštine Kosova na kojoj će se odlučiti o daljem toku rada Skupštine Kosova.

Poslije prekida sjednice šef poslanika Samoopredjeljenja Glauf Konjufca izjavio je da je policija pomogla njegovim kolegama da unesu suzavac u salu Skupštine Kosova.

Poslanik Samoopredjeljenja Iljir Deda koji ne podržava akcije pokreta kojem pripada izjavio je da je izlazak iz te situacije referendum, jer poslije svega nema mogućnosti dogovora između vlasti i opozicije.

Poslanik Samoopredjeljenja Redžep Seljimi je van zgrade Skupštine, gdje se pridružio aktivistima pokreta koji su ga dočekali skandiranjem, izjavio da nema mjesta za dalji nastavak rada Skupštine Kosova.

Istovremeno, potpredsjednik Skupštine Kosova Džavit Haljiti je odbacio kao netačne navode u medijima da nije prošao kontrolu prilikom ulaska u zgradu Skupštine Kosova.

Mediji javljaju da je ambasada SAD u Prištini upozorila državljane svoje zemlje, ali i građane Kosova da izbjegavaju izlazak na trg Majke Tereze, pošto je tu najavljeno održavanje protesta.

Galerija

Bonus video: