Saslušani Srbi koji su uhapšeni u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici: Rošić negirao krivicu

Pored Rošića, uhapšeni su Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića, dok se Saša Ćurčić tereti za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti i za njega tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora
207 pregleda 0 komentar(a)
Kosovska Mitrovica, protest, Foto: BETAPHOTO/Igor Majstorovic/DS
Kosovska Mitrovica, protest, Foto: BETAPHOTO/Igor Majstorovic/DS
Ažurirano: 23.11.2018. 20:00h

Srbi koji su danas uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umiješanosti u ubistvo Olivera Ivanovića saslušani su pred inspektorima kosovske policije, prenosi Tanjug.

Sud će u subotu odlučivati o njihovom zadržavanju u pritvoru.

Od četvorice privedenih samo je Marko Rošić na saslušanju imao izabranog branioca, advokata Miloša Delevića, dok su ostalima postavljeni advokati po službenoj dužnosti.

Rošićev branilac rekao je Tanjugu da je njegov branjenik negirao krivično djelo za koje se tereti - pomaganje u teškom ubistvu.

Tačne podatke o krivičnim djelima za koja se terete ostali - Delević nema.

Pošto je specijalno kosovsko tužilaštvo već zatražilo od suda u Prištini da se Srbima odredi 30 dana pritvora, Delević je rekao da će oni sjutra biti izvedeni pred sudiju koji će donijeti odluku o tom predlogu.

“Ja ću za svog branjenika tražiti da se brani sa slobode, jer ne postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo za koje se tereti. Alternativno, stavićemo predlog da se odredi blaža mjera od pritvora, kao što je kućni pritvor ili obećanje da neće bježati uz predaju pasoša sudu”, precizirao je Delević.

Pored Rošića, uhapšeni su Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića, dok se Saša Ćurčić tereti za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti i za njega tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Svoj četvorici je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati u policiji.

Što se tiče saslušanja pred tužiocem, on može da ispita uhapšene u svakom trenutku - ili u roku od 48 sati ili kasnije, kako se i očekuje.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je ranije danas da se četvorica Srba uhapšenih u Kosovskoj Mitrovici nalaze u pritvornom centru u Prištini i da je angažovan tim advokata koji će ih braniti.

Simić je za televiziju O2 rekao da će tim anagažovanih adovkata hitno otići u Prištinu i zahtijevati da vide uhapšene Srbe.

"Po nezvaničnim informacijama neki su teško pretučeni... Ali to su nezavnične informacije i najbolje je da sačekamo da vidimo šta će nam reći advokati", kazao je Simić.

On je rekao da Srbi na Kosovu od Beograda očekuju da se ne dozvoli da bilo ko protjeruje ili vrši nasilje nad srpskim narodom.

"Naše oči uprte su u Beograd", rekao je Simić i dodao da od međunarodne zajednice očekuju da sa izjava pređu na konkretna djela.

Simić je rekao da je cilj današnjih hapšenja bio "destabilizacija prillika na ovim prostorima i pokušaj da se Srbi izazovu".

"Mi moramo sačuvati mir i prisebnost. Pozivamo građane da ostanu suzdržani", rekao je Simić.

Bonus video: