Odbijen Šarićev zahtjev za izuzeće sudskog vijeća

Šarić je juče tražio izuzeće zbog, kako je tvrdio, pristrasnosti, jer ga je isto vijeće sudije Siniše Petrovića ljetos osudilo na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu i već tada ga proglasilo krivim i za pranje para
0 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: FoNet
Darko Šarić, Foto: FoNet
Ažurirano: 18.09.2015. 09:59h

Suđenje Darku Šariću i drugim optuženim za pranje novca stečenog od trgovine drogom ulaganjem u legalne finansijske tokove u Srbiji nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, pošto je odbijen njegov zahtjev za izuzeće sudskog vijeća.

Šarić je juče tražio izuzeće zbog, kako je tvrdio, pristrasnosti, jer ga je isto vijeće sudije Siniše Petrovića ljetos osudilo na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu i već tada ga proglasilo krivim i za pranje para.

O zahtjevu za izuzeće vijeća odlučio je predsjednik Višeg suda u Beogradu.

Na današnjem suđenju o krivici se izjasnio optuženi Bojan Stanojković, koji se nedavno predao srpskim vlastima nakon višegodišnjeg bjekstva, a nakon što je ljetos oslobođen optužbi za krijumčarenje kokaina.

On je negirao optužbe za pranje para i najavio da će se detaljnije izjasniti kad se bolje upozna sa optužnicom.

Stanojković je oslobođen optužbi da je bio jedan od organizatora šverca više od dvije tone kokaina koji je u policijskoj akciji "Balkanski ratnik" 2009. godine zaplijenjen na jahti "Maui" nedaleko od urugvajske prijestonice Montevideo.

Tužilaštvo je, takođe, optužilo Stanojkovića i da je organizovao šverc 320 kilograma kokaina u Milanu 2008. godine, i najavilo je žalbu na oslobđajuću presudu.

Šarić koji je ljetos osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu negirao je u maju sve optužbe za pranje para u Srbiji tvrdeći da je pribavio bankarsku dokumentaciju kojom će dokazati da nema riječi o prljavom novcu.

Šarić i još 17 okrivljenih u ovom postupku terete se za pranje oko 22 miliona evra.

U ovom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica.

Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Bonus video: