Vučić se žali Putinu i SIju: Srbija nikad nije bila u težoj situaciji

"Uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost, uz ozbiljan i odgovoran pristup rješavanju svih problema", rekao je Vučić, a navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2018. 12:05h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su snage Kfora, odnosno NATO, namjerno obmanjivale sveukupnu javnost i ocijenio da je danas svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO lagali.

U saopštenju kabineta predsjednika Srbije poslije sastanka sa ambasadorom Kine Li Mančangom navodi se da su ga Vučić i premijerka Ana Brnabić zamolili da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikada nije bila u težoj situaciji.

"Uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost, uz ozbiljan i odgovoran pristup rješavanju svih problema", rekao je Vučić, a navodi se u saopštenju.

Brnabić je rekla da uvođenje taksi od 100 odsto na srpsku robu jeste pitanje i za Ujedinjene nacije, jer je Unmik jedan od potpisnika, i da u tom smislu očekuje podršku Kine u najvažnijoj svjetskoj organizaciji.

Ona je kazala i da očekuje reakciju Evropske unije, jer je riječ o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i CEFTA sporazuma.

Li je rekao da Kina odlično razumije šta se dešava na Kosovu i Metohiji i da je to "već poznati scenario napada na integritet Srbije".

On je kazao i da će predsjednik Kine Si Đinping biti o svemu obaviješten u toku dana i da Srbija može da računa na podršku Kine.

Specijalne jedinice ROSU su jutros oko 4 sata uhapsile četiri osobe, po nalogu suda koji vodi istragu za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

U nekoliko navrata u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici čule su se sirene za uzbunu.

U Predsjedništvu Srbije je jutros održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima vladine kancelarije za KiM, vojske, policije i bezbjednosnih službi.

U 10 sati Vučić se sastao sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom, a u 11 sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom.

Bonus video: