Vučić: Odluka o izborima u narednih mjesec dana

Kao lider SNS bi najradije uslišio želje opozicije, jer mu je, kako kaže, dosadilo da svaki dan sluša kako traže izbore, a zna da boga mole da ih ne bude
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 30.08.2015. 11:29h

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi u narednih mjesec dana trebalo da donese odluke o održavanju prijevremenih parlamentarnih izbora.

Premijer je u intervjuu za Press onlajn u Republici Srpskoj rekao da odluka o prijevremenim parlamentarnim izborima još nije donijeta, a na pitanje ko treba da je donese, on kaže:

“Ja, u konsultacijama sa predsjednikom Republike, članovima vlade i svojim saradnicima iz rukovodstva SNS-a”.

S jedne strane, dodao je, uvek je dobro provjeravati izbornu volju građana. To je suština demokratije.

Na drugoj strani, kaže, loše je to što bi se mi šest mjeseci bavili izborima, što bi Srbija bila paralisana predizbornom kampanjom i pregovorima o formiranju nove vlade.

Kao lider SNS bi najradije uslišio želje opozicije, jer mu je, kako kaže, dosadilo da svaki dan sluša kako traže izbore, a zna da boga mole da ih ne bude.

“Plaše ih se. Otkako sam pomenuo mogućnost održavanja prijevremenih izbora, uhvatila ih je panika, postali su nervozni. Ja im pružam šansu da me pobijede, a oni opet nisu zadovoljni”, naveo je premijer.

Na pitanje ko će prevagnuti u donošenju odluke o tome da li će izbora biti, predsjednik vlade ili predsjednik naprednjaka, Vučić kaže da će prevagnuti procjena šta je u najboljem interesu Srbije.

Bonus video: