Haradinaj: Zaustavite obilježavanje granice sa Crnom Gorom ili će vas narod zaustaviti

"Zaustavite se, griješite. Zaustavite se ili će vas narod zaustaviti. Moja je poruka vrlo prosta. Ako oni žele da vide situaciju, da vide istinu, neka dođu na lice mjesta, sa mnom ili bez mene, da se uvjere u istinu", poručio je Haradinaj
28 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 14.08.2015. 10:03h

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je od najviših institucija da se zaustavi obilježavanje granične linije sa Crnom Gorom, ili će u suprotnom "narod to učiniti".

"Zaustavite se, griješite. Zaustavite se ili će vas narod zaustaviti. Moja je poruka vrlo prosta. Ako oni žele da vide situaciju, da vide istinu, neka dođu na lice mjesta, sa mnom ili bez mene, da se uvjere u istinu", poručio je Haradinaj predsjednici Kosova, Atifeti Jahjaga, premijeru Isa Mustafi, prvom zamjeniku premijera i ministru spoljnih poslova Hašimu Tačiju da zaustave proces obilježavanja granice sa Crnom Gorom.

Vlada Kosova usvojila je prije dva dana Izvještaj o graničnoj liniji sa Crnom Gorom Državne komisije za razgraničenje, u kojem je u potpunosti poštovana granica utvrđena Ustavom iz 1974. godine.

"Obilježavanje granične linije sa Crnom Gorom je u punoj saglasnosti sa graničnom linijom prema Ustavu iz 1974. godine, planom Martija Ahtisarija i Ustavom Kosova", navedeno je na sjednici Vlade.

Predsjednik Komisije za obilježavanje i održavanje granične linije Kosova i Crne Gore Murat Meha rekao je da je granica utvrđena na osnovu tadašnje dokumentacije Skupštine Pokrajine Kosova, Pokrajinske direkcije za geodeziju, Direkcije geodezije Srbije i drugih dokumenata.

"Komisija pod punom odgovornošću dokumentuje da teritorija Republike Kosovo nije promijenjena ni za jedan kvadratni centimetar" rekao je on predstavljajući izvještaj o svom radu.

Bonus video: