Samoopredjeljenje zaprijetilo totalnom blokadom Kosova

Molicaj je rekao da je taj pokret spreman da blokira sve što na Kosvou funkcioniše - ne samo javne institucije, već i život građana
4 komentar(a)
Kosovo zastava, Foto: Shutterstock.com
Kosovo zastava, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 12.08.2015. 09:29h

Radikalni pokret Samoopredjeljenje prijeti najžešćim poslijeratnim nemirima i blokadama javnih i svih drugih institucija na Kosovu, ukoliko Priština pristane da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO).

Generalni sekretar tog parlamentarnog opozicionog pokreta Dardan Molicaj je u izjavi u emisiji KTV Interaktiv rekao da će to biti najradikalniji ikad viđeni protesti i da će nedostajati samo rat.

"Samo rat će nedostajati. Biće blokirane javne i privatne institucije. Ništa neće funkcionisati na Kosovu", to je plan Samoopredjeljenja u slučaju da pristane na osnivanje Zajednice srpskih opština", rekao je Molicaj.

Biće to, precizirao je, najradikalnije djelovanje Samoopredjeljenja, kakvo Kosovo do sada nije vidjelo.

Molicaj je rekao da je taj pokret spreman da blokira sve što na Kosvou funkcioniše - ne samo javne institucije, već i život građana.

"Samoopredjeljenje će preduzeti najradikalnija djelovanja koja ste ikada vidjeli. Ne rat, ali sve ostalo što nije rat preduzeće. Blokiraćemo i život građana i institucije", rekao je Molicaj, prenijeli su prištinski mediji.

Bonus video: