Kosovo: Specijalni sud "mrsi konce" Tačiju

"Koalicija DPK-DSK moze da funkcionise samo ako naredne godine Hasim Tači bude izabran za predsjednika Kosova, u suprotnom će prije vremena okončati mandat", rekao je Burjani
0 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.08.2015. 07:24h

Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu mogao bi da "pomrsi konce" bivšem premijeru Hašimu Tačiju u namjerama da postane predsjednik Kosova, ukoliko bi se našao na spisku optuženih, i ugrozi opstanak koalicije DKP-DSK, piše danas "Kosova Sot".

Taj prištinski dnevnih navodi da bi Specijalni sud mogao da "poremeti trgovinu koalicije DPK-DSK" i prenosi izjave eksperata pravosuđa i analitičare koji to potvrđuju.

"Ako se Tači nađe na spisku optuženih, to će dodati još jednu novu okolnost i još tezija kada je riječ o njegovim pretenzijama da postane predsjednik Kosova", rekao je profesor prava Mazlum Baraliu.

Ekspert prava Blerim Burjani je naveo da će "to pitanje zavisiti od okolnosti koje eventualno može da donese Specijalni sud".

"Koalicija DPK-DSK moze da funkcionise samo ako naredne godine Hasim Tači bude izabran za predsjednika Kosova, u suprotnom će prije vremena okončati mandat", rekao je Burjani, a prenosi "Kosova Sot".

Bonus video: