Islamska država prijeti da će ubiti otetog Hrvata

Video snimak koji je objavljen na islamističkim sajtovima, prikazao je jednog muškarca u žutoj odori kako drži nož ispod grla jednog muškarca, koji kleči na koljenima u maskirnoj uniformi
55 pregleda 52 komentar(a)
Tomislav Salopek, Foto: Beta/AP
Tomislav Salopek, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.08.2015. 16:59h

Egipatski ogranak Islamske države zaprijetio je danas na video snimku da će ubiti jednog Hrvata otetog krajem jula u Kairu, ako egipatske vlasti u roku od 48 sati ne oslobode iz zatvora nekoliko muslimanskih žena, javile su svjetske agencije.

Video snimak koji je objavljen na islamističkim sajtovima, prikazao je jednog muškarca u žutoj odori kako drži nož ispod grla jednog muškarca, koji kleči na koljenima u maskirnoj uniformi.

Oteti muškarac je rekao da se zove Tomislav Salopek (30), koga je Islamska država otela 22. jula. Čitajući poruku, on je rekao da će, ukoliko egipatske vlasti ne učine ništa, biti ubijen.

Hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je nedavno da je u Kairu nestao jedan hrvatski državljanin s istim inicijalima kao oteti muškarac na snimku.

Video snimak islamista objavljen je dan prije otvaranja proširenja Sueckog kanala. To proširenje će sjutra zvanično otvoriti egipatski predsjednik Abdel Fatah al Sisi u prisustvu brojnih stranih visokih zvaničnika, među kojima je francuski predsjednik Fransoa Oland.

Bonus video: