Makedonija: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Asanija

Protiv njega je podnijeta krivična prijava za ubistvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja, saopštio je danas na konferenciji za novinare portparol policije u Ohridu Stefan Dimoski
1 komentar(a)
Argetim Asani, Foto: Printscreen (YouTube)
Argetim Asani, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 26.07.2015. 15:00h

Makedonska policija uhapsila je A.K. (23) iz sela Velešta kraj Struge zbog sumnje da je ubio zamjenika direktora makedonske Uprave javnih prihoda i visokog zvaničnika stranke Demokratska unija za integracije (DUI) Argetima Asanija.

Protiv njega je podnijeta krivična prijava za ubistvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja, saopštio je danas na konferenciji za novinare portparol policije u Ohridu Stefan Dimoski.

Asani (42), visoki zvaničnik stranke DUI, koalicionog partnera vladajuće VMRO-DPMNE, ubijen je u subotu u Strugi, kada je napadač iz vozila marke "golf" u pokretu na njega ispalio 14 metaka, rekao je Dimoski.

Po završenom uviđaju, policija je izvršila pretres u kući osumnjičenog, u čijem je dvorištu pronađeno motorno vozilo marke "golf" struške registracije, u čijem je prtljažniku pronađen pištolj sa ramom bez municije, dodao je Dimoski.

Pronađeni predmeti privremeno su oduzeti, a pištolj predat na veštačenje u Ministarstvo unutrašnjih poslova u Skoplju, prenijela je MIA.

Bonus video: