Nikolić: Napad na Vučića odraz loših odnosa u BiH

"Ako je potrebna izuzetna hrabrost da bi se otišlo u prijateljsku posjetu, onda se postavlja pitanje šta je tek neprijateljstvo", naveo je Nikolić i čestitao Vučiću na hrabrosti i njegovom obezbjeđenju na odanosti
4 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 12.07.2015. 08:39h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, koji je označio kao pokušaj linčovanja, predstavlja odraz loših odnosa u BiH i pokazatelj mišljenja pojedinih bošnjačkih političara i vjerskih vođa o Srbima.

"Pokušaj linčovanja predsjednika Vlade Srbije je odraz loših, skoro neprijateljskih, odnosa u BiH i jasno pokazuje šta o Srbima kao narodu misle pojedini bošnjački političari i vjerske vođe", izjavio je Nikolić a saopštila Služba za saradnju sa medijima predsjednika Republike.

Nikolić navodi dalje da je Vučić napadnut zato što je predstavljao Srbiju i što je "došao sa rukom ispruženom u znak pomirenja".

"Niko ne smije da ostane ravnodušan pred divljaštvom koje je ličilo na napad na srpske svatove 1992. godine. Ako je potrebna izuzetna hrabrost da bi se otišlo u prijateljsku posjetu, onda se postavlja pitanje šta je tek neprijateljstvo", naveo je Nikolić i čestitao Vučiću na hrabrosti i njegovom obezbjeđenju na odanosti.

Predsjednik Srbije ističe dalje da Srbija svoj stav prema drugim narodima i državama neće da mijenja, "on ostaje prijateljski, drugi treba da se zamisle nad onim što čine ili su učinili svađajući nas 20 godina poslije građanskog rata“.

Bonus video: