Srbija poslala protestnu notu BiH: Kaznite napadače na Vučića i obavijestite nas

Kako prenose beogradski mediji, ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije
8 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.07.2015. 17:59h

Ministarstvo spoljnih poslova Srbje uputilo je protestnu notu Minitarstvu inostranih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) zbog napada u Srebrenici na srpskog premijera Aleksandra Vučiča.

Beograd ističe da Srbija očekuje da nadležni organi BiH pronađu napadače i kazne ih po zakonu.

"Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svojim prisustvom pokazao je spremnost da se pokloni srebreničkim žrtvama i napravi korak dalje u odnosima u regionu, što očekujemo i od ostalih zemalja. Od zvaničnika BiH očekujemo javnu osudu pokušaja ubistva predsjednika Vlade Republike Srbije", navodi se u noti srpskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kako prenose beogradski mediji, ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije.

Vučić je napadnut tokom komemoracije povodom 20. godišnjice stradanja Bošnjaka u zaštićenoj UN zoni Srebrenica.

"Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine pronađu napadače, kazne ih po zakonu, kao i da Srbiju o ishodu postupka obavijeste", navodi se u saopštenju.

Bonus video: