U Srbiji festival posvećen legalizaciji kanabisa

"Ideja Festivala je da na jednom mjestu prikaže, pokaže i pokuša da dokaže šta sve propuštamo i gubimo zbog rigidnih zabrana i zakona koji regulišu upotrebu konoplje/kanabisa", saopštili su organizatori okupljeni u inicijativi "Lekalizacija Srbije"
1 komentar(a)
marihuana, kanabis, Foto: Shutterstock
marihuana, kanabis, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.07.2015. 10:43h

Festival posvećen legalizaciji kanabisa pod nazivom "Jedna biljka, mnogo dobrih stvari", biće održan sjutra u Beogradu kada će o korisnim aspektima konoplje-kanabisa govoriti stručnjaci i poznate ličnosti, najavili su organizatori.

"Ideja Festivala je da na jednom mjestu prikaže, pokaže i pokuša da dokaže šta sve propuštamo i gubimo zbog rigidnih zabrana i zakona koji regulišu upotrebu konoplje/kanabisa. Od medicinske primjene o kojoj se već uveliko vodi polemika, pa do širokog spektra primjene u ishrani, kozmetici, industriji... koje moderni svijet i Srbija ne koriste zbog tabua kojima godinama robujemo", saopštili su organizatori okupljeni u inicijativi "Lekalizacija Srbije".

U okviru festivala u beogradskom "Mikseru" biće postavljene i izložbe, kao i bazar proizvoda na bazi industrijske konoplje, a za kraj je predviđen koncert.

Bonus video: