ODALI GA OTISCI

Albanija: Priznao da je ubio dvoje čeških turista

Mjacaj je priznao da je ušao u vozilo dvoje čeških turista i prijetio im automatskom puškom. On je policiji rekao da ih je, poslije kraće vožnje i svađe, oboje ubio
95 pregleda 9 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.02.2019. 13:47h

Albanska policija uhapsila je danas osumnjičenog za ubistvo dvoje čeških državljana, u petak, u planinskoj oblasti Tet na sjeveru zemlje, popularnoj među evropskim turistima.

Češki turisti, Mihal Svatos (27) i Ana Kosinova (36), pronađeni su mrtvi u svom automobilu u petak u Prekalu, u regionu Dukađin, kod Skadra, oko 150 kilometara sjeverno od glavnog grada Tirane.

Osumnjičeni, Sokol Fran Mjacaj (25), uhapšen je pošto je za njim tragalo 350 policajaca.

Mjacaj je priznao da je ušao u vozilo dvoje čeških turista i prijetio im automatskom puškom. On je policiji rekao da ih je, poslije kraće vožnje i svađe, oboje ubio.

Mjacaj je poslije zločina pobjegao, ostavivši za sobom pušku i otiske prstiju, prenio je Rojters.

On je izašao iz zatvora prije mjesec dana, gdje je odslužio pet od 10  godina propisane kazne, zbog umiješanosti u ubistvo 13-godišnjeg dječaka 2010. godine, tokom pokušaja krađe zlatnog lančića.

Povodom ovog ubistva, francuska agencija AFP podsjetila je da je troje čeških turista nestalo u Dukađinu 2001. i da se i dalje vode kao nestali.