Nacistički ispadi u Mostaru: Nacrtan kukasti krst, natpis NDH...

Najnoviji nacistički ispad dogodio se u trenutku kada Mostar obilježava 10. godišnjicu upisivanja Starog mosta i starog jezgra grada na listu svjetske kulturne baštine Uneska
121 pregleda 5 komentar(a)
Mostar, Foto: Shutterstock
Mostar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.07.2015. 14:54h

Na nekoliko reklamnih panoa u jednoj mostarskoj ulici su ispisana nacistička obilježja, izvijestili su danas mediji iz BiH.

Na jednom od reklamnih panoa u Ulici kralja Tvrtka crnom bojom noćas je nacrtan kukasti krst ispod koga piše "14/88", javio je portal Klix.ba.

Nepoznati počinilac ili više njih, na istom panou, sa druge strane, crnom bojom je nacrtao slovo "U" iznad koga je napisano "NDH".

Oko 100 metara dalje, na samom kružnom toku u centru grada, takođe, na jednom od reklamnih panoa, nacrtan je još jedan kukasti krst ispod koga piše "UM 94" i "Ustaše Mostar".

Najnoviji nacistički ispad dogodio se u trenutku kada Mostar obilježava 10. godišnjicu upisivanja Starog mosta i starog jezgra grada na listu svjetske kulturne baštine Uneska.

Tim povodom sinoć je u Mostaru održan koncert grupe Kolonija, kome je prisustvovalo oko 2.000 ljudi.

Za vrijeme trajanja koncerta sa Starog mosta se zavijorila zastava Armije BiH, a ista je nakon toga uklonjena, navodi sajt Hercegovina.info.

Bonus video: