Albanija: Završena akcija u Lazaratu, uhapšena braća

Oko 500 policajaca uz podršku helikoptera pronašlo je dvojicu muškaraca iz Lazarata, kako se skrivaju u jednom vojnom skloništu iz komunističke ere, u šumi oko 18 kilometara severno od sela, preneo je Rojters
80 pregleda 5 komentar(a)
Lazarat, Albanija, Foto: Beta-AP
Lazarat, Albanija, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.06.2015. 13:07h

Albanska policija je uhapsila dvojicu braće, osumnjičenih da su predvodili grupu mladića, odgovornih za ubistvo policajca u selu Lazarat na jugu zemlje.

Oko 500 policajaca uz podršku helikoptera pronašlo je dvojicu muškaraca iz Lazarata, kako se skrivaju u jednom vojnom skloništu iz komunističke ere, u šumi oko 18 kilometara sjeverno od sela, prenio je Rojters.

Prema navodima tužilaštva, Arbion Aliko (20) i Alban Aliko (18) obučavali su desetine mladića tokom perioda od šest mjeseci da napadaju policiju u cilju obnove proizvodnje kanabisa u Lazaratu, nakon masovne policijske racije u tom albanskom selu prije godinu dana.

Policajac Ibrahim Baša (31), bivši vojnik koji se borio u Avganistanu i Iraku, ubijen je pošto je njegov tim pomogao kolegama na koje je otvorena vatra.

Ministar policije Saimir Tahiri pozdravio je hapšenje odgovornih.

Albanska policija je uništila 71 tonu kanabisa i 133.567 biljaka, pet kilograma heroina, četiri tone sjemena kanabisa i 17 litara ulja kanabisa u operaciji prošlog juna.

Oko 500 komada oružja, od kojih dio teškog, i pola miliona metaka, takođe je zaplijenjeno.

Italijanska policija procjenjuje da je Lazrat proizvodio u 2013. kanabis u vrijednosti od 4,5 milijardi eura.

Bonus video: