Gdje su premijer i ministri: Opozicija postavljala pitanja fotografiji Vlade Srbije

"Ne znam zbog čega se boji ova Vlada, zbog čega bježi, i zbog čega dolazi u parlament samo kad treba da da povlastice nekim kompanijama koje su im mile", rekao je Veselinović novinarima u Skupštini
0 komentar(a)
Vlada Srbije, Foto: Betaphoto
Vlada Srbije, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 25.06.2015. 12:21h

Poslanici opozicionih stranaka u skupštini Srbije danas su postavljali pitanja "maketi Vlade Srbije" u skupštinskom holu, nezadovoljni zbog toga što članovi Vlade nijesu došli da odgovaraju na poslanička pitanja četvrtkom.

Nezavisni poslanik Janko Veselinović postavio je na sto u centralnom holu fotografiju premijera Aleksandra Vučića i ministara na papirnom ramu, kojoj su se "obraćali" poslanici svih opozicionih stranaka.

"Ne znam zbog čega se boji ova Vlada, zbog čega bježi, i zbog čega dolazi u parlament samo kad treba da da povlastice nekim kompanijama koje su im mile", rekao je Veselinović novinarima u Skupštini.

On je upitao Vladu Srbije šta će učiniti da spriječi podizanje ograde na granici Srbije i Mađarske, kao i šta će biti urađeno da se mala privreda sačuva od popadanja.

Poslanici Demokratske stranke Aleksandra Jerkov i Balša Božović upitali su zašto građani nemaju uvid u kompletan ugovor između Vlade i kompanije "Igl Hils", i koja je sudbina kredita i 39 obećanih investicija Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji.

Jerkov je podsjetila da će kompanija "Sivac" iz Bačke, iako profitabilna, otići u stečaj 30. juna jer joj ističe rok da otplati sedam miliona eura kredita koje je podigla da bi isplatila manjinske akcionare i tako omogućila da više od 2.000 hektara njenih oranica i isto toliko državne zemlje, koju je obrađivala, pređe u posjed arapske firme "Al Ravafed".

Na zajedničkoj konferenciji svih opozicionih parlamentarnih stranaka, osim DS i Janka Veselinovića, učestvovali su poslanici Socijaldemokratske stranke, Nove stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Zelenih Srbije i Zajedno za Srbiju.

Narodni poslanici pitali su Vladu o platformi predsjednika Srbije Tomislava Nikolića za Kosovo, navodnim zloupotrebama sa humanitarnom pomoći u Obrenovcu i brojnim drugim temama, i tražili da otkrije sadržaj ugovora sa stranim investitorima, ali i dogovora sa Prištinom.

Bonus video: