Split: Uhapšen Andrija Drašković

Draškovića traže zbog ubistva albanskog emigranta Envera Hadrija, predsjednika Pokreta za ljudska prava, koji je likvidiran u februaru 1990. godine u centru Brisela
775 pregleda 5 komentar(a)
Andrija Drašković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Andrija Drašković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.06.2015. 17:57h

Srpski biznismen Andrija Drašković priveden je u juče u Splitu po potjernici koju je za njim raspisala Belgija.

Draškovića, naime, traže zbog ubistva albanskog emigranta Envera Hadrija, predsjednika Pokreta za ljudska prava, koji je likvidiran u februaru 1990. godine u centru Brisela, javlja portal Index.hr.

Drašković jedan je, kako navodi Index.hr, od istaknutijih pripadnika srpskog podzemlja, kojeg su mediji i određeni pojedinci dovodili u vezu sa organizacijom ubistva Željka Ražnatovića Arkana, ali se na suđenju pojavio tek kao svjedok.

Drašković je, kako saznaje Index.hr, prilikom ispitivanja u splitskom Županijskom sudu negirao svoju povezanost sa likvidacijom Hadrija te je pristao na predaju.

Njegov branilac Željko Gulišija ponudio je sudu garanciju od 50 hiljada eura, no sud je tražio 100 eura eura, a Drašković mora da preda i pasoš.

O prihvatanju garancije bi treba da odluči vanraspravno vijeće suda u Splitu.

Drašković je krajem 2013. godine izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gdje je služio kaznu za ubistvo Zvonka Plećića u beogradskom restoranu Knez 2000.

Bio je osuđen na devet godina zatvora, ali kazna mu je smanjena za dvije godine i tri mjeseca.

On je 2007. godine uhapšen u Frankfurtu i prebačen u Italiju zbog antimafijaške istrage oko šverca cigareta i droge, ali je pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Bonus video: