Zaev: Vlast da se plaši građana

Pregovori o prevazilaženju političke i institucionalne krize u Makedoniji vode se između SDSM i vladajuće VMRO DPMNE, čiji je lider Nikola Gruevski i premijer Makedonije, i čiju neopozivu ostavku u što kraćem roku traži SDSM
0 komentar(a)
Zoran Zaev, Foto: Reuters
Zoran Zaev, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.06.2015. 09:07h

Pregovori lidera četiri najveće partije u Makedoniji o prevazilaženju krize u zemlji nastaviće se danas na sastanku u Skoplju koji će se održati u prisustvu ambasadora EU Aive Orava i ambasadora SAD Džesa Bejlija, izjavio je lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev.

Kako prenose mediji u Skoplju, Zaev je najavio i da će najvjerovatnije na sastanku, koji treba da se održi danas, biti određen datum prema kome će biti definisan rokovnik za kretanje ka vanrednim parlamentarnim izborima, čije su održavanje u načelu sve četiri partije prihvatile na sastanku u Skoplju 2. juna, održanom u prisustvu i eurokomesara Johanesa Hana.

"Mora da se vrati spokoj, sloboda, da nestane strah, da građanin bude apsolutni vladar u društvu, vlast da se od njega plaši, ta vlast koja će sprovesti izbore u aprilu", kazao je Zaev.

Pregovori o prevazilaženju političke i institucionalne krize u Makedoniji vode se između SDSM i vladajuće VMRO DPMNE, čiji je lider Nikola Gruevski i premijer Makedonije, i čiju neopozivu ostavku u što kraćem roku traži SDSM.

U pregovorima učestvuju i lideri dvije najveće albanske partije u Makedoniji, Demokratske unije za integraciju, čiji je lider Ali Ahmeti koalicioni partner Nikole Gruevskog, i opozicione Demokratske partije Albanaca, čiji je lider Menduh Tači.

Bonus video: