Žene u crnom organizuju mirovnu biciklističku vožnju Beograd-Srebrenica

"Žene u crnom" su dodale da se zalažu za "suočavanje sa zločinima počinjenim u naše ime", jer su uvjerene da je to jedini način izgradnje pravednog mira, dobrosusjedskih odnosa i povjerenja u regionu
67 pregleda 0 komentar(a)
Biciklista, biciklizam, Foto: Shutterstock
Biciklista, biciklizam, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.06.2015. 08:48h

"Žene u crnom" i ove godine organizuju mirovnu biciklističku vožnju Beograd-Srebrenica, u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, saopštila je danas ta nevladina organizacija.

"Akciju organizujemo u ime solidarnosti i odgovornosti sa preživjelima srebreničkog genocida. Ovom akcijom podsjećamo građanke i građane svih mjesta kroz koja se prolazi, kao i cijele Srbije, na ulogu države Srbije u ratnim zločinima tokom rata u Bosni i Hercegovini, a naročito u srebreničkom genocidu", navodi se u saopštenju.

"Žene u crnom" su dodale da se zalažu za "suočavanje sa zločinima počinjenim u naše ime", jer su uvjerene da je to jedini način izgradnje pravednog mira, dobrosusjedskih odnosa i povjerenja u regionu.

Trodnevna mirovna biciklistička vožnja ići će trasom dugom 220 kilometara: Beograd-Obrenovac-Šabac-Loznica-Mali Zvornik-Bratunac-Potočari kod Srebrenice.

Bonus video: