Keljmendi pušten iz policije

"Takav spektakl policije Kosova sa psima i toliko naoružanja i nevjerovatno privođenje i potom dovođenje do zatvora u Prištini, u dio za teška krivična djela i terorizam, samo da bi me pitali da li znam studenta iz AAB, je neshvatljivo i sramno od strane MUP- a Kosova", rekao je Keljmend
0 komentar(a)
Muhamet Keljmendi, Foto: Screenshot (YouTube)
Muhamet Keljmendi, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 10.06.2015. 17:51h

Član rukovodstva Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, Muhamed Keljmendi pušten je iz policije, pošto je ranije danas uhapšen pod sumnjom da je pripremao teroristički napad u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, javljaju prištinski mediji.

Keljmendi je za TV Klan Kosova rekao da je "policija Kosova napravila spektakl" i dodao da su ga u policiji pitali "o jednom studentu sa Univerziteta AAB", prenosi Tanjug.

Potvrdio je da je bio u Kosovskoj Mitrovici na sahrani Isa Boljetinija, a da je "za njega, kao profesora Univerziteta, taj čin Specijalnih jedinica policije Kosova sraman politički čin".

"Takav spektakl policije Kosova sa psima i toliko naoružanja i nevjerovatno privođenje i potom dovođenje do zatvora u Prištini, u dio za teška krivična djela i terorizam, samo da bi me pitali da li znam studenta iz AAB, je neshvatljivo i sramno od strane MUP- a Kosova", rekao je Keljmendi.

Keljmendi je profesor Univerziteta AAB u Prištini.

Ranije danas kosovska policija je potvrdila da je Keljmendi sa još trojicom "zaustavljen tokom popodneva" i navela da je u toku njihovo ispitivanje za "jedan slučaj koji policija istražuje".

"Informacija koja je objavljena u nekoliko medija da je nalogodavac hapšenja Muhameda Keljmendija ministar MUP-a nije tačna, a policija Kosova preduzima sve aktivnosti u skladu sa zakonskim ovlašćenjima koje ima u koordinaciji sa tužilaštvom", piše u saopštenju.

Dodaje se da je policija identično postupila i u ovom slučaju, da je "jedan od onih koje je zaustavila i Keljmendi, koji se u policiji nalazi u svojstvu svjedoka".

U saopštenju policije se zaključuje da je još troje lica privedeno na ispitivanje u redovnim policijskim procedurama.

Sva trojica uhapšenih bivši su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova.

Keljmendi je uhapšen u južnom dijelu grada.

Bonus video: