Srbija: EPS proglasila ženu mrtvom, nasljednici da se jave zbog isporuke struje

Valjevska Elektrodistribucija proglasila je takođe jednog stanovnika Mionice mrtvim i pozvala njegove nasljednike da obnove ugovor o korišćenju električne energije da im ne bi isključila struju
88 pregleda 1 komentar(a)
EPS, Foto: Screenshot
EPS, Foto: Screenshot
Ažurirano: 02.06.2015. 09:24h

"Elektroprivreda Srbije - Snabdijevanje" je živu Svetlanu Erović (51) iz Gornjeg Milanovca proglasila mrtvom, što je izazvalo šok za nju i članove porodice i rodbine.

Kako je objasnila za agenciju Beta, da je mrtva saznala je 26. maja kada joj je poštar donio preporučeno pismo koje je potpisala, misleći da je uobičajena pošta, ali kada je pročitala ostala je bez riječi.

U pismu koje je poslao EPS piše: "Obavještavamo Vas da imamo saznanja da je Erović Svetlana, koja se vodi u evidenciji kupaca električne energije EPS Snabdijevanja d.o.o Beograd, sa ED brojem 1622466403, preminula" i da prestaje isporuka električne energije ako nema nasljednike.

Zato pozivaju nasljednike da u roku od 15 dana dostave odgovarajuće dokaze i zaključe ugovor o prodaji električne energije, a ako to ne učine, objektu koji se vodi na njeno ime prestaće isporuka.

Da je sve ovo tačno, kako stoji u pismu, svojim potpisima garantuje odgovorno lice Zoran Bošković iz Elektrodistribucije Čačak i v.d. direrktora EPS Snabdijevanje d.o.o. Beograd Dragan Jeremić.

"Kada sam se pribrala, pozvala sam Elektrodistribuciju u Čačku da vidim šta je u pitanju, ali su mi na centrali čitav dan prebacivali brojeve po nekim kancelarijama gdje se niko nije javio, tako da ne znam na osnovu čega su me proglasili mrtvom", kaže Erovićeva.

U Elektrodisatribuciji u Čačku su agenciji Beta, povodom ovog slučaja, rekli da je Erovićeva utužena za dug i da je dat predlog za dozvolu izvršenja.

"Postoji tabela svih potrošača koji su preminuli, ali se greškom njen ED broj našao na ovom spisku i mi se izvinjavamo pomenutoj gospođi", rečeno je u pravnoj službi.

Valjevska Elektrodistribucija proglasila je takođe jednog stanovnika Mionice mrtvim i pozvala njegove nasljednike da obnove ugovor o korišćenju električne energije da im ne bi isključila struju.

U valjevskoj Distribuciji službenica koja je potpisala sporni dopis u kome je navedeno da je on mrtav rekla je da je u pitanju "programska greška".

Bonus video: