Beograd: Luka Bojović oslobođen optužbi za ubistva

Bojoviću i Vladimiru Milisavljeviću, zvanom Vlada Budala, presuda je izrečena u odsustvu, jer se nalaze u španskom pritvoru
105 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bojović, Foto: Fonet
Luka Bojović, Foto: Fonet
Ažurirano: 19.05.2015. 14:07h

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je Luku Bojovića i Vladimira Milisavljevića optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava 2004. godine zbog nedostatka dokaza. Istovremeno, Sretko Kalinić je osuđen na 35, a Miloš Simović na 30 godina zatvora, javlja portal N1.

Bojoviću i Vladimiru Milisavljeviću, zvanom Vlada Budala, presuda je izrečena u odsustvu, jer se nalaze u španskom pritvoru zbog optužbi tamošnjih pravosudnih organa, dok su na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu bili Sretko Kalinić i Miloš Simović.

Ubistvo Jorge, pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Šoka

Tužilaštvo je Bojovića i ostale teretilo za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su nastradali prilikom pokušaja ubistava.

Lukin brat, Nikola Bojović, ubijen je 29. aprila 2013. u centru Beograda.

Na početku suđenja u oktobru 2010. godine, Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i optužio Bojovića za krivična djela koja mu se stavljaju na teret, kao i drugim ubistvima koja nisu opisana u optužinici.

Bojović je krajem 2014. u glavnom gradu Španije oslobođen optužbi za ubistvo Milana Jurišića Jureta u Madridu u 2009. godine, za koje ga je svojim iskazom pred španskim istražnim organima optužio Kalinić.

Izjašnjavajući se pred španskim sudom, Bojović i Milisavljević su pak optužili Kalinića za ubistvo Jurišića i druge zločine.

Bonus video: