Pirot: Vratili novac vlasniku iako nijesu primili platu 10 mjeseci

Vlada Antonović u ''Prvom maju'', a potom u ''Aha Muri Prvi maj'' radi 30 godina, a njegova supruga Lela 28
67 pregleda 5 komentar(a)
Novac, novčanik, Foto: Shutterstock
Novac, novčanik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.05.2015. 17:49h

Supružnici Lela i Vlada Antonović iz sela Mali Jovanovac, kod Pirota našli su pun novčanik i vratili ga vlasniku, Srđanu Pejčiću, iz sela Berilovac koji je sjutradan, kako je agenciji Beta rečeno, organizovao svadbeno veselje i udaju ćerke.

Antonovići su radnici fabrike ''AHA Mura Prvi maj'', ne rade već deset mjeseci i ne primaju platu, ali ni jednog momenta nijesu ni pomislili da uzmu tuđ novac.

Lela kaže da su novčanik našli na putu.

"Suprug ga je vidio, kolima smo prešli preko novčanika, stali smo i uzeli ga. U novčaniku su bile devize i dinari. Nisam brojala koliko je novca bilo, ali je bilo dosta. Nismo ni pomislili da zadržimo novac. Znali smo da novčanik s dokumentima moramo da vratimo vlasniku, bez obzira što oboje radimo u 'AHA Muri Prvi maj' i deset mjeseci smo bez dinara", rekla je Lela Antonović.

Njen suprug Vlada kaže da bi isto uradili i ponovo:

"To je za nas sasvim normalno i ništa posebno. Našli smo vlasnika i odnijeli mu novčanik. On nije bio kod kuće, ali njegova supruga je bila oduševljena. Nije mogla da povjeruje da postoje ljudi koji su našli novčanik i vratili ga", rekao je on.

Vlada Antonović u ''Prvom maju'', a potom u ''Aha Muri Prvi maj'' radi 30 godina, a njegova supruga Lela 28.

Njihov sin Stefan završio je Mljekarsku školu u Pirotu a ćerka Miljana je učenica drugog razreda Medicinske škole u Zaječaru.

Bonus video: