Andrej Vučić: Slučaj se razvlači da se nanese šteta mom bratu

Da je riječ o falsifikatu utvrđeno je grafološkim vještačenjem, što je ranije potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović
399 pregleda 0 komentar(a)
Andrej Vučić, Foto: Facebook.com
Andrej Vučić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 13.05.2015. 11:31h

Andrej Vučić rekao je danas u Privrednom sudu u Beogradu da se slučaj fantomske firme osnovane falsifikatom njegove lične karte već godinama ciljano "razvlači" da bi se nanijela šteta njegovom bratu, premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

"Očigledno je da se ovdje radi o dobro organizovanoj akciji korupmiranih djelova policije i sudstva, u sprezi sa politikom, da bi se nanijela šteta mom bratu", rekao je Vučić prilikom davanja iskaza povodom svoje tužbe protiv fantomske firme Asomakum.

Andrej Vučić je napomenuo da je od 2010. godine više puta davao izjave povodom te firme Poreskoj upravi, policiji, u Privrednom sudu i u Palati pravde, i da je svaki put konstatovano da je riječ o falsifikovanoj ličnoj karti.

"Ličnu kartu nikad nisam gubio, niti ustupio nekome. Namjerno sam je sačuvao, jer sam znao šta će se desiti", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, da je bilo volje taj slučaj bi se riješio još prije pet godina.

"Da su željeli, mnogo lakše su mogli tada da riješe ovaj slučaj, ali, hvala ovim ljudima što su to bar sada uradili", rekao je on.

Vučićev advokat Zoran Jakovljević predložio je sudu da izvrši uvid u spise predmeta u postupku koji vodi Više tužilaštvo u Beogradu, protiv osumnjičenih za osnivanje više fantomskih firmi, među kojima je i firma Asomakum.

Advokat je napomenuto da, prema nezvaničnim informcijama, u tom spisu postoji i grafološko vještačenje potpisa.

Suđenje se nastavlja 13. jula.

Andrej Vučić je podnio tužbu sudu kojom traži utvrđivanje ništavnosti akta o osnivanju firme Asomakum, jer je nastao na osnovu falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu.

U policijskoj akciji 10. aprila akciji uhapšeno je 11 osumnjičenih da su krađom identiteta više ljudi osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i firma Asomakum, registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića.

Osumnjičeni se terete za pranje novca, kao i zloupotrebu položaja odgovornog lica, kojima su državu oštetili za najmanje 300.000 eura.

Među njima je i Budvanin D.J. (53).

Da je riječ o falsifikatu utvrđeno je grafološkim vještačenjem, što je ranije potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Dvije osobe D.J (53) iz Budve i A.J (50) iz Beograda su vezane za firmu Asumakum, dok je 15 osoba vezano za druga preduzeća i koja su falsifikovala lične karte drugih lica", rekao je Stefanović.

Stefanović je na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove rekao da su grafolozi "nepobitno utvrdili" da je potpis Andreja Vučića falsifikovan, ali i da postoji razlika u slici i serijskim brojevima na ličnoj karti.

Pitanje poslovanja tog preduzeća pokrenuo je prošle jeseni u Skupštini Srbije poslanik NS Zoran Živković.

Bonus video: