Makedonija: Pronađeno oružje koje su teroristi koristili u napadu na Gošince

Dio terorista koji su uhapšeni nakon dvodnevnog obračuna sa policijom u Kumanovu priznali su policiji da su učestvovali i u prošlomjesečnom napadu na karaulu
107 pregleda 3 komentar(a)
oružje, Foto: Shutterstock
oružje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.05.2015. 16:33h

Makedonska policija pronašla je sakriveni arsenal oružja i municiju koji su teroristi zakopali u regionu Brest i Malino Malo.

Teroristička grupa je u improvizovanom bunkeru sakrila oružje i municiju koju je koristila i onu koju je zaplijenila 21. aprila prilikom napada na karaulu u selu Gošince.

Pronađena je 21 automatska puška ukrajinskog porijekla, 35 automatskih pušaka jugoslovenske proizvodnje, jedna automatska puška kineskog porijekla, jedna poluatomatska puška, tri mitraljeza i osam sanduka municije kalibra 7,62, javlja makedonska televizija Sitel.

Dio terorista koji su uhapšeni nakon dvodnevnog obračuna sa policijom u Kumanovu priznali su policiji da su učestvovali i u prošlomjesečnom napadu na karaulu.

Oni su policiji otkrili i gdje je tajno mjesto na kome su odlagali svoje i zaplijenjeno oružje, a makedonski policajci pronašli su ukupno 61 komad automatskog oružja i osam sanduka oružja od kojih je jedan bio otvoren, javlja televizija "Sitel".

Čak 54 automatske puške imaju oznaku vlasništva karaule iz koje su ukradene. Oružje i municija biće predate na dalju analizu.

Podsjećamo da je 40 naoružanih i maskiranih osoba zauzelo u noći 21. aprila policijsku ispostavu u makedonskom selu Gošince, u blizini sjeverne granice zemlje

Četiri policajca na dužnosti u pograničnoj karauli su pretučena, zarobljena, a zatim i puštena.

Bonus video: