Nikolić: Turski tok ne može kod nas

Ruska agencija podsjeća da je srpski ambasador u Rusiji Slavenko Terzić rekao ranije da je odustajanje od “Južnog toka” i novi dogovor o "Turskom toku" Srbiji otežalo situaciju u oblasti energetike
2 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: BETAPHOTO
Tomislav Nikolić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 08.05.2015. 06:44h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da izgradnja gasovoda "Turski tok" preko teritorije Srbije nije moguća.

Nikolić smatra da zbog toga Srbija iz tog pravca neće dobijati gas.

"Mislim da je realizacija 'Turskog toka' (na teritoriji Srbije) nemoguća i iz tog pravca nećemo dobijati gas", rekao je Nikolić u intervjuu agenciji Interfaks.

Ruska agencija podsjeća da je srpski ambasador u Rusiji Slavenko Terzić rekao ranije da je odustajanje od “Južnog toka” i novi dogovor o "Turskom toku" Srbiji otežalo situaciju u oblasti energetike.

Predsjednik Srbije je izjavio da se Srbija protivi uvođenju sankcija Rusiji, ali da će kada postane članica EU, Srbija biti obavezna da slijedi zajedničku politiku Uniju.

"Mi smo svim evropskim zvaničnicima izložili našu poziciju da se sada ne slažemo sa uvođenjem sankcija Rusiji, ali da ćemo kada postanemo članica (EU), biti obavezni da vodimo zajedničku spoljnu politiku", rekao je predsjednik.

Povodom težnje Srbije da postane članica EU, Nikolić je istakao da je sada tome veća prepreka pitanje Kosova nego razvoj saradnje sa Rusijom.

Bonus video: