Srbija: Pretučen pomoćnik ministra prosvjete

"Gnjide sa kapuljačama i štanglama prebile su čovjeka koji je sada na Urgentnom centru sa povredama glave", rekao je Verbić
402 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Verbić, Foto: BETAPHOTO
Srđan Verbić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 07.05.2015. 11:55h

Srpski ministar prosvjete Srđan Verbić rekao je da je u četvrtak ujutru prije dolaska na posao pretučen pomoćnik ministra za razvoj i visoko obrazovanje Milovan Šuvakov.

Verbić je na sjednici Savjeta za visoko obrazovanje rekao da je Šuvakov u Urgentnom centru, da je priključen na infuziju, da je svjestan i da "čak pokušava da bude duhovit na svoj račun".

"Gnjide sa kapuljačama i štanglama prebile su čovjeka koji je sada na Urgentnom centru sa povredama glave", rekao je Verbić.

Ministar je dodao da je Šuvakov čovjek koji sjutra treba da dobije godišnju nagradu u Institutu za fiziku, kao i da je prošlogodišnji dobitnik nagrade Grada Beograda.

"Ne treba da pominjem koliko moćnika ima u obrazovanju i tajkuna koji žele da ostvare svoje ciljeve. Mogu da obećam u ime Ministarstva da nas to neće zaustaviti i ako je akreditacija (ustanova za visokoškolsko obrazovanje) bila oštra treba da bude još oštrija", naveo je on.

Upitan da li zna kome se Šuvakov zamjerio, Verbić je odgovorio da ne zna. Predsjednik Savjeta za visoko obrazovanje Dejan Popović rekao da je Savjet zabrinut zbog napada na pomoćnika i da očekuje da će počinioci biti otkriveni.

"Došao je trenutak da akademska javnost stane iza pomoćnika ministra", rekao je Popović.

Nekoliko dana ranije napadnut je ministar kulture, nauke i informisanja Ivan Tasovac, koji je u incidentu lakše povrijeđen.

Bonus video: