U BANJALUCI, PRNJAVORU

Republika Srpska: Privedeno više bezbjednosno opasnih osoba

Milan Salamadija iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS potvrdio je da je akcija u toku i da će više informacija biti poznato tokom dana, prenijela je Radio televizija Republike Srpske (RTRS)
3 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.05.2015. 10:59h

Više osoba je privedeno zbog sumnje da su potencijalna bezbjednosna opasnost u policijskoj akciji sprovedenoj na širem području Republike Srpske, prenijeli su banjalučki mediji.

Policija, kako se navodi, provjerava njihovu povezanost sa međunarodnim teroristima s obzirom na to da su te osobe tek nedavno stigle u BiH.

Milan Salamadija iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS potvrdio je da je akcija u toku i da će više informacija biti poznato tokom dana, prenijela je Radio televizija Republike Srpske (RTRS).

Akcija je do sada sprovedena na području Banjaluke, Prnjavora i okoline.

"Dnevni avaz" je objavio da se privode osobe bliske vehabijskom pokretu i da za sada nije poznato da li se radi o hapšenjima ili samo o informativnim razgovorima.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić nedavno je potvrdio da postoje operativni podaci koji najavljuju nove terorističke aktivnosti u BiH, poslije napada na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena.