JAVNO MNJENJE

Hrvatska predsjednica omiljena, premijer ne

Rad vlade ispitanici su ocijenili s jedva dovoljnom ocjenom - 2,18, još lošije ( 2,13) ocijenjen je rad Sabora, dok je predsjednica najmlađe članice Evropske unije za svoj dosadašnji rad dobila ocjenu 3,37
4 komentar(a)
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Beta-AP
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 05.05.2015. 20:02h

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na vrhu je liste najpozitivnijih hrvatskih političara, dok među najnegativnijim prednjače lider HDZ-a Tomislav Karamarko i premijer Zoran Milanović, prenosi Hrvatska radiotelevizija rezultate najnovijeg mjesečnog ispitivanja javnog mnjenja - CRO Demoskop.

Prema istraživanju o preferencijama stranaka, političara i političkih tema u posljednjih nedelju dana, pad popularnosti bilježe sve četiri stranke koje prelaze izborni cenzus - HDZ, SDP, Živi zid i Orah, ali da su izbori narednog vikenda HDZ i koalicija desnog centra dobili bi najveći broj glasova od 1.300 ispitanih u anketi.

HDZ i koalicija desnog centra u značajnoj su prednosti pred SDP-om i koalicijom lijevog centra, uz Grabar Kitarović na listi najpozitivnijih domaćih političara je i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, dok u selekciji najnegativnijih "titulu" su ovoga puta ponijeli, uz približan rezultat, Karamarko i Milanović.

Rad vlade ispitanici su ocijenili s jedva dovoljnom ocjenom - 2,18, još lošije ( 2,13) ocijenjen je rad Sabora, dok je predsjednica najmlađe članice Evropske unije za svoj dosadašnji rad dobila ocjenu 3,37.

Privredna kriza u zemlji, velike svjetske tragedije, protest branitelja u Savskoj i antiprotest, sukobi predsjednice i premijera najznačajniji su događaji za građane protekog mjeseca, pokazuje tradicionalno istraživanje.