Makedonci za 1. maj u izletištima i na protestu sindikata

Veliki broj Makedonaca ali i grupe srpskih, bugarskih i turskih turista provode 1. maj u Ohridu, gdje su popunjeni gotovo svi hotelski kapaciteti
0 komentar(a)
Ohrid, Makedonija, Foto: Shutterstock
Ohrid, Makedonija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.05.2015. 10:54h

Stotine porodica iz Skoplja i drugih gradova Makedonije obilježava Prvi maj, kao i svake godine, u park šumi Vodno, u parku u parku prirode Gazi Baba, na jezeru Treska i u kanjonu rijeke Matke.

Veliki broj Makedonaca ali i grupe srpskih, bugarskih i turskih turista provode 1. maj u Ohridu, gdje su popunjeni gotovo svi hotelski kapaciteti.

U isto vrijeme, 1. maj će za dio Makedonaca proteći u znaku protesta, jer Savez sindikata Makedonije organizuje marš solidarnosti na kome će biti pročitan prvomajski manifest upućen makedonskoj Vladi.

Povodom praznika koji se najčešće obilježava izletom i roštiljanjem u prirodi, Grad Skoplje i Javno preduzeće Parkovi i zelenilo pozvali su građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru i da ne bacaju otpad, podsjećajući da je kazna za paljenje vatre na javnoj površini 200 eura, dok je za bacanje i ostavljanje otpada predviđena kazna od 50 eura.

Građani su upozoreni da vatre na otvorenom za roštiljanje mogu da se pale na samo za to predviđenim mjestima.

Bonus video: