TRAŽI IZBORE

Šešelj: Pikiram mjesto premijera Srbije

Prema njegovim riječima, Srbija bi u spoljnoj politici trebalo da se integriše sa Rusijom i savezom zemalja oko nje, kao i da bi trebalo da pristupi vojnom savezu sa Rusijom i članicama tog saveza
6 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 29.04.2015. 18:10h

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj na mitingu u Nišu je ponovo zatražio raspisivanje izbora na svim nivoima i naveo da „pikira" mjesto predsjednika vlade.

Osim toga, Šešelj je ponovio i da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, kao i da nema potrebe da dodatno komentariše odgovor njegovog pravnog tima Žalbenom vijeću Haškog suda, jer u njemu, kako je rekao, sve piše.

Šešelj je, najprije, na konferenciji za novinare, a zatim i na mitingu u centru Niša, rekao da su srpski radikali posvećeni obnovi stranke i da su zbog medijske blokade prinuđeni da se pristalicama obraćaju na javnim tribinama putujući po Srbiji.

On je na mitingu iznio poglede SRS o tome kakvu bi spoljnu i unutrašnju politiku trebalo da vodi Srbija u kojoj se teško živi i u kojoj je aktuelana vlast iznevjerila očekivanja i nade građana, ponovivši već iznijete optužbe i kritike na račun predsjednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

Prema njegovim riječima, Srbija bi u spoljnoj politici trebalo da se integriše sa Rusijom i savezom zemalja oko nje, kao i da bi trebalo da pristupi vojnom savezu sa Rusijom i članicama tog saveza.

U unutrašnjoj politici treba voditi pametnu nacionalnu politiku sa osloncem na sopstvene snage.

Šešelj je rekao da bi SRS mogao da sarađuje sa strankama koje su naklonjene Rusiji i da bi u SRS mogli da se vrate svi oni članovi koji su je napustili osim onih koji su ukrali toj stranci odbornički ili poslanički mandat.

On je okupljenim pristalicama dugo govorio i rekao da bi tako mogao cijelu noć što znači, kako je dodao, da je u dobroj kondiciji.

Na mitigu su govorili lokalni lideri SRS i funkcioneri stranke Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Milorad Mirčić i Nemanja Šarović.

Preporučujemo za Vas