Vučić: Još dugo nećemo izgubiti izbore

U decembru 2014. godine Aleksandar Vučić je izjavio da će najvjerovantije izgubiti sljedeće izbore, kao što se desilo i drugima koji su sprovodili teške reforme
4 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 24.04.2015. 18:16h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da njegova Srpska napredna stranka (SNS) još dugo neće izgubiti na izborima.

"Mi smo, kao politička partija, nešto desno od centra. Uzgred rečeno, dosad nismo izgubili izbore. Doći će vjerovatno i taj dan, ali neće biti skoro, ali je bitno ono što radimo za građane", rekao je Vučić, koji je u Krajovi učestvovao na trilateralnom sastanku šefova vlada Rumunije, Bugarske i Srbije na poziv rumunskog premijera Viktora Ponte.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su izbori u Srbiji bili prije godinu dana i da je tad SNS, stranka koju vodi, osvojila oko 50 odsto glasova.

"I kad budemo imali sljedeće izbore, ne brinite za rezultat", rekao je Vučić i dodao da je, bez obzira na to da li dobija ili gubi izbore, a prirodno je i jedno i drugo, važno da "pobjeđuju zemlja".

Srpski mediji su brzo ukazali da je ovom izjavom Vučić negirao sebe.

U decembru 2014. godine Aleksandar Vučić je izjavio da će najvjerovantije izgubiti sljedeće izbore, kao što se desilo i drugima koji su sprovodili teške reforme.

"Nisam uzeo ovaj mandat da čekam sljedeće izbore i pobijedim svoje političke protivnike. Znam šta će se desiti na sljedećim izborima. Najvjerovatnije ću izgubiti sljedeće izbore kao i mnogi drugi koji su pokušali reforme", rekao je Vučić u intervjuu CNN-u.

Bonus video: