Makedonija: Državni vrh osudio incident u Gošincu

Kako je saopštio kabinet predsjednika Đorđa Ivanova, na sastanku vrha makedonske vlasti je konstatovano da nadležne institucije preduzimaju sve neophodne mjere i aktivnosti za rasvjetljavanje tog slucaja, pronalaženje počinilaca i njihovo sankcionisanje
7 komentar(a)
Policijska stanica MAkedonije, Foto: MUP Makedonije
Policijska stanica MAkedonije, Foto: MUP Makedonije
Ažurirano: 22.04.2015. 11:00h

Makedonski državni vrh osudio je incident koji se u noći između ponedeljka i utorka dogodio na sjevernoj granici te države, kada je 40 naoružanih i maskiranih osoba, najvjerovatnije Albanaca, zaposjelo karaulu u selu Gošince, na sjevernoj granici Makedonije.

Državni vrh je istovremeno pozvao na odgovorno ponašanje svih društvenih faktora kao i da se ne dozvoli zloupotreba nastale nastale situacije u bilo kom cilju.

Kako je saopštio kabinet predsjednika Đorđa Ivanova, na sastanku vrha makedonske vlasti je konstatovano da nadležne institucije preduzimaju sve neophodne mjere i aktivnosti za rasvjetljavanje tog slucaja, pronalaženje počinilaca i njihovo sankcionisanje.

"Na sastanku su bile razmjenjene početne informacije o napadu na karaulu Gošince, pri čemu je državni vrh osudio incident na sjevernoj granici Republike Makedonije", navodi se u saopštenju.

Makedonski državni vrh je sastanak održao noćas, nakon povratka premijera Nikole Gruevskog iz Brisela.

Na sastanku koji je počeo u ponoć prisustvovali su predstavnici nadležnih institucija za odbranu, bezbednost i kontraobaveštajnu delatnost koji su razmatrali detalje o tom događaju.

Sastanku, koji je održan u kabinetu Predsjednika, pored Ivanova i Gruevskog prisustvovali su predsjednik Sobranja Trajko Veljanoski, ministar odbrane Zoran Jolevski, ministarka policije Gordana Jankulovska, direktor tajne službe Saša Mijalkov i načelnik Generalštaba Gorančo Koteski.

Bonus video: