Šešelj: Od svih izmišljenih nacija najodvratnija je crnogorska

"A da ipak pokušamo, gospodine Šešelj. Nećete ni primijetiti... Da ne znate, rekli biste - čista Srpkinja iz Crne Gore, ili Hrvatica, ili Bošnjakinja...,"nije odustajala Nikčević
399 pregleda 369 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 02.04.2015. 10:26h

Predsjednik Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj kazao je da mu je od svih kako ističe "izmišljenih nacija, najodvratnija crnogorska".

Novinarka sarajevskog nedjeljnika Dani Tamara Nikčević napisala je da je Šešelj budući da je od trenutka puštanja na privremenu slobodu (novembar 2014.) u većini srpskih kontrolisanih medija dobio status "nepoželjnog", rado prihvatio njenu ponudu za intervju, tim prije što je Šešelj kazao da je kao sarajevski student sarađivao sa Našim danima.

U prvom dijelu intervjua za sarajevski nedjeljnik koji treba da izađe sjutra, Šešelj je objašnjavao zašto je Tribunal u Hagu odlučio da opozove ranije donesenu odluku o njegovom privremenom puštanju na slobodu i hoće li ga njegov "najbolji đak", premijer Aleksandar Vučić, uhapsiti i vratiti u Pritvorsku jedinicu Tribunala u Ševeningenu.

Šešelj takođe kaže da bi, da ima pasoš, odmah došao u Sarajevo, prošetao, sjeo u kafanu hotela Evropa, u kafanu Park, u poslastičarnicu Egipat, u hotel Bristol i još neko od omiljenih mjesta iz mladosti..., piše u tekstu Tamare Nikčević.

"Međutim... Više se i ne sjećam kako smo do toga uopšte došli, tek predsjednik SRS se, shvativši da ne razgovara sa Srpkinjom iz Crne Gore, nego sa "baš Crnogorkom", istog momenta predomislio. Ništa od intervjua.. Da ste kazali - Hrvatica, Muslimanka, šta god, pristao bih. Ovako... Od svih odvratnih izmišljenih nacija, ta kojoj pripadate je najodvratnija.", napisala je Nikčević da joj je Šešelj rekao preko telefona.

"A da ipak pokušamo, gospodine Šešelj. Nećete ni primijetiti... Da ne znate, rekli biste - čista Srpkinja iz Crne Gore, ili Hrvatica, ili Bošnjakinja...,"nije odustajala Nikčević.

Nikčević je ipak dodala da sve u svemu, gotovo dvosatni intervju koji su ipak imali dan nakon spomenutog telefonskog razgovora u sjedištu SRS u Zemunu, pokazao je da Vojislav Šešelj čak i prema predstavnicima "najodvratnije izmišljene nacije" može biti veoma ljubazan.

"Teme različite: od tek pristiglog poziva da se vrati u Pritvorsku jedinicu u Scheveningenu i razloga političkog i ljudskog razlaza sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i predsjednicom Skupštine Majom Gojković, preko utemeljenosti optužnice Tužilaštva u Haagu kojom se tereti za zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini, pa do Srebrenice, Ratka Mladića, Radovana Karadžića, Dobrice Ćosića, Zorana Đinđića, Slavka Ćuruvije... Tokom razgovora, svjesno sam izbjegavala da o nekim od navedenih tema sa Šešeljem uopšte uđem u polemiku. Jer, ako već Haški sud nije uspio da sa njim izađe nakraj, kako bih ja?! Zato sam ga i pustila...", napisala je Nikčević.

Bonus video: