Uhapšena dva albanska poslanika: "Lažno optužili predsjednika skupštine"

Albaniju, članicu NATO, potresaju optužbe između poslanika vladajuće Socijalističke partije i Demohrišćanske stranke koje oni razmjenjuju svakodnevno putem tv-a i društvenih mreža, javio je Rojters
1 komentar(a)
Parlament, Albanija, Foto: Beta-AP
Parlament, Albanija, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 26.03.2015. 19:47h

Dvojica albanskih poslanika su uhapšena nakon što im je parlament ukinuo imunitet i dao slobodne ruke tužiocima za takav potez.

Kako se navodi, oni su uhapšeni jer su lažno optužili predsjednika skupštine Iljira Metu da je planirao da ubije jednog od njih i njihovog kolegu.

Albaniju, članicu NATO, potresaju optužbe između poslanika vladajuće Socijalističke partije i Demohrišćanske stranke koje oni razmjenjuju svakodnevno putem tv-a i društvenih mreža, javio je Rojters.

Predsjednik parlamenta Iljir Meta negirao je optužbe i rekao da su politički motivisane.

Meta je kazao da bi poslanici koji ga optužuju trebalo da posjete psihijatra zbog halucinacija.

Opozicija svakodnevno organizuje mitinge tražeći ostavku Mete, izvijestio je Rojters.

Jedan od poslanika, Tom Doši, iznio je javno optužbe početkom marta a prikazao je i video u kojem navodni plaćeni ubica kaže da je angažovan da ubije Došija i još jednog opozicionog poslanika.

Obojica uhapšenih poslanika rekli su da su optužbe na njihov račun lažne i da je to politička zavjera kako bi se zaštitio Meta i vladajuća koalicija.

Bonus video: