Tači: Došlo je vrijeme projekata za zajedničko dobro

Učešće zamjenika premijera i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića na skupu, Tači je ocijenio kao doprinos "normalizaciji odnosa između dvije zemlje"
2 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Savo Prelević
Hašim Tači, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2015. 15:38h

Zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači ocijenio je danas da je ministarska konferencija zapadnog Balkana u Prištini pokazala da je došlo vrijeme "zajedničkih projekata za zajedničko dobro".

Tači je na konferenciji za medije sa evropskim komesarom Johanesom Hanom u Prištini kazao da se stvara dobra politička klima za okončanje svih sukoba.

Kosovski ministar je rekao da su ministri spoljih poslova na današnjem skupu potpisali zajedničku izjavu u kojoj su se saglasili da region treba da napreduje i dogovorili se da sljedeći sastanak bude održan u Ohridu u Makedoniji.

Kosovski šef diplomatije je rekao da su ministri infrastrukture predstavili konkretne projekte putne infrastrukture.

Učešće zamjenika premijera i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića na skupu, Tači je ocijenio kao doprinos "normalizaciji odnosa između dvije zemlje".

"Za mene i Kosovo danas je bilo posebno zadovoljstvo i čast da sam dočekao ministre cijelog regiona. Učešće Dačića dodatni je doprinos ostvarivanju sporazuma i stabilizaciji naših odnosa", rekao je Tači.

Johanes Han je izrazio očekivanje da će današnja konferencija biti plodonosna i dodao da je Zapadni Balkan dio Evrope.

Han je rekao da će u projekte o kojima se danas razgovaralo biti uloženo oko milijardu eura iz dijela programa Evropske unije - IPA 2, ali je takođe izrazio nadu da će projekte podržati i međunarodne finansijske institucije.

Na skupu su učestvovali predstavnici Kosova, Srbije, Crne Gore, Makedonije, BiH i Albanije.

Bonus video: