ZAPADNI BALKAN

Konferenciju u Prištini pratiće 100 medija iz regiona i EU

Kako je saopšteno, pored domaćina sa Kosova, među učesnicima konferencije će biti ministri inostranih poslova i infrastrukture Srbije, Albanije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, te evropski komesar za susjedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han
0 komentar(a)
Kosovo nezavisnost, Foto: Beta/AP
Kosovo nezavisnost, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.02.2019. 17:47h

Sjutrašnji sastanak ministara spoljnih poslova i infrastrukture zemalja zapadnog Balkana u Prištini će pratititi oko 100 medija sa Kosova, iz regiona i zemalja članica Evropske unije, saznaje se u Ministarstvu inostranih poslova Kosova.

Na Ministarskoj konferenciji zemalja zapadnog Balkana raspravljaće se o ekonomskim projektima regionalnog karaktera, s posebnim naglaskom na ulaganja u infrastrukturu, saopštilo je Ministarstvo.

Ovaj skup je nastavak konferencije zapadnog Balkana, koja je održana u Berlinu, pod pokroviteljstvom nemačke kancelarke Angele Merkel.

Kako je saopšteno, pored domaćina sa Kosova, među učesnicima konferencije će biti ministri inostranih poslova i infrastrukture Srbije, Albanije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, te evropski komesar za susjedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han.

Ministarska konferencija se organizuje po gimnih formuli koja podrazumijeva učešće bez obilježja, gdje svi učesnici imaju ravnopravan status.