Dačić: Sve strane u Ukrajini da poštuju prekid vatre

Dačić je dodao da će OEBS nastaviti da čini sve što može da pomogne u smirivanju tenzija i promoviše normalizaciju situacije
2 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 23.03.2015. 17:46h

Predsedavajući OEBS-a, šef srpske diplomatije Ivica Dačić izrazio je zabrinutost zbog pojačanja sukoba na jugoistoku Ukrajine i pozvao sve strane da poštuju prekid vatre, saopštila je kancelarija OEBS-a u Beogradu.

"Žestoke borbe istočno od Marijupolja tokom poslednja dva dana su neprihvatljive. Pozivam sve strane da striktno poštuju primirje i nastave sprovođenje sporazuma iz Minska u skladu s paketom mera dogovorenom 12. februara", rekao je Dačić.

"Prošlog mjeseca bili smo svjedoci poboljšanja bezbjednosne situacije i strane koje su se obavezale da će obustaviti sukobe i spriječiti dalji gubitak života, moraju da nas uvjere da se taj trend nastavlja", istakao je Dačić.

Dačić je dodao da će OEBS nastaviti da čini sve što može da pomogne u smirivanju tenzija i promoviše normalizaciju situacije.

Od 22. marta, oblast mesta Širokono, istočno od Marijupolja, bila je poprište žestokih borbi između ukrajinske vojske i pripadnika Donjecke Narodne Republike, podsjeća OEBS u saopštenju.

Bonus video: