Šta li je pitao svjedoka saradnika: Suđenje Šariću zatvoreno za javnost

2 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: FoNet
Darko Šarić, Foto: FoNet
Ažurirano: 20.03.2015. 16:41h

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu iza zatvorenih vrata, jer se Šarić suočava sa jednim od trojice svjedoka saradnika u tom procesu.

Sud je odluku o isključenju javnosti donio na predlog tužilaštva za organizovani kriminal.

Prije isključenja javnosti, sud je dozvolio Šariću da ispita svjedoka saradnika, čiji identitet nije saopšten, a potom i da se sa njim suoči.

Ispitivanje i suočavanje sa svjedocima koji sarađuju sa tužilaštvom tražio je Šarić koji tvrdi da su njihovi navodi izmišljeni i lažni.

U tom postupku takođe su optuženi Nebojša Joksović, Draško Vuković i Radan Adamović koji će zbog saradnje sa tužialštvom bili oslobođeni od kazne.

Isključenje javnosti se praktikuje uvijek kada pred sudom iskaze daju svjedoci saradnici, a izuzetak je bio samo Dejan Milenković koji je javno svjedočio u procesima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i za zločine "zemunskog klana".

Šarić negira da je učestvovao u švercu kokaina i da su mu optužbe montirane od strane bivše vlasti i vrha policije.

Osim Šarića, koji se poslije višegodišnjeg bjekstva predao 18. marta prošle godine, na optuženičkoj klupi je još devet optuženih, dok je 14 i dalje u bjekstvu i sudi im se u odsustvu.

Bonus video: