Srbija: Petoro optuženih za zločin u Štrpcima pušteno iz pritvora

Okrivljeni Lukić, Duško i Ljubiša Vasiljević, Lipovac i Đekić su odvođenjem zarobljenih civila kamionom iz Prelova do Mušića, čuvanjem straže u Mušićima i sprovođenjem zarobljenih civila od kamiona do mjesta likvidacije, dali odlučujući doprinos izvršenju ubistva 20 zarobljenih civila
145 pregleda 7 komentar(a)
Štrpci, Foto: Vijesti
Štrpci, Foto: Vijesti
Ažurirano: 19.03.2015. 20:32h

Vijeće Apelacionog suda u Beogradu pustilo je petoro optuženih za ratni zločin ubistva 20 muslimana državljana Srbije 27. februara 1993. koje su izveli iz voza na stanici u Štrpcima.

Iz okružnog zatvora u Beogradu izašli su Gojko Lukić(58) Dragana Đekić (39), Jovan Lipovac (61) i braća Duško (54) i Ljubiša (52) Vasiljević .

Vijeće Apelacionog suda odlučilo je da nema potrebe da oni budu u daljem postupku u zatvoru, a odredilo im je mjere oduzimanja pasoša i javljanje svakog mjeseca policijskoj stanici u mjestu gdje žive.

Okrivljeni Lukić, Duško i Ljubiša Vasiljević, Lipovac i Đekić su odvođenjem zarobljenih civila kamionom iz Prelova do Mušića, čuvanjem straže u Mušićima i sprovođenjem zarobljenih civila od kamiona do mjesta likvidacije, dali odlučujući doprinos izvršenju ubistva 20 zarobljenih civila.

Istovremeno sa hapšenjem njih petoro u Srbiji, u BiH je uhapšeno 10 osumnjičenih za ovaj zločin.

Sud u BiH je petoro optuženih pustio da se brane sa slobode.

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je nedavno da je srpska policija opstruirala istragu o ovom zločinu.

Bonus video: