Ivanić: BiH kandidat za EU 2017.

On se sastao sa liderima evropskih narodnih partija, među kojima su i brojni predsjednici i premijeri evropskih zemalja i predstavio izvještaj o događajima u BiH i planovima nove vlasti
1 komentar(a)
Mladen Ivanić, Foto: Reuters
Mladen Ivanić, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2015. 20:26h

Bosna i Hercegovina bi tokom 2017. mogla da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Ivanić je takva uvjeravanja dobio danas u Briselu od visokih evropskih zvaničnika, saopstila je Partija demokratskog progresa čiji je Ivanić predsjednik, a prenijela agencija Fena.

On se sastao sa liderima evropskih narodnih partija, među kojima su i brojni predsjednici i premijeri evropskih zemalja i predstavio izvještaj o događajima u BiH i planovima nove vlasti.

Ivanić je izjavio da je dobio i zajedničku i pojedinačnu podršku i ohrabrenje da je BiH, ukoliko ubrzo napravi pozitivan pomak i umjesto prazne priče pristupi konkretnim koracima i reformama na koje se obavezala, "vrlo brzo rado viđena u Evropi".

Samitu evropskih narodnih partija prisustvovali su i premijeri Španije, Njemačke, Irske, Finske, Poljske, kao i visoki evropski funkcioneri.

Bonus video: