Beograd: Optužnica u predmetu Štrpci vraćena na doradu

Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je 3. marta 2015. optužnicu protiv Gojka Lukića, Ljubiše Vasiljevića, Duška Vasiljevića, Jovana Lipovca i Dragane Đekić zbog opravdane sumnje da su, kao saizvršioci, izvršili ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mjestima Štrpci, Prelovo i Mušići 27. februara 1993.
1 komentar(a)
Beograd Skupština Srbije, Foto: Shutterstock
Beograd Skupština Srbije, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.03.2015. 18:49h

Vanpretresno vijeće Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu vratilo je danas tužilaštvu na doradu optužnicu u predmetu "Štrpci", jer je utvrdilo da nije propisno sastavljena, saopštio je sud.

Kako se navodi u saopštenju, u optužnici nisu na jasan i nedvosmislen način opisane radnje izvršenja okrivljenih iz kojih proizilaze elementi krivičnog djela koje im se stavlja na teret, a postoje i kontradiktornosti u opisu krivičnog djela datim u dispozitivu i obrazloženju optužnice.

To je drugi put da sud vraća optužnicu Tužilaštvu za ratne zločine zbog nedostataka, jer je utvrdio da je prilikom prve ispravke samo djelimično postupljeno po nalogu za uređenje optužnice.

Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je 3. marta 2015. optužnicu protiv Gojka Lukića, Ljubiše Vasiljevića, Duška Vasiljevića, Jovana Lipovca i Dragane Đekić zbog opravdane sumnje da su, kao saizvršioci, izvršili ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mjestima Štrpci, Prelovo i Mušići 27. februara 1993. godine.

Bonus video: