U Gornjoj Maoči se opet vijore zastave Islamske države

U dvorištu kuće na kojoj su istaknute zastave vidi se vehabija Edis Bosnić, a riječ je o istoj kući na kojoj su obilježja ID bili istaknuta i prošlog mjeseca
665 pregleda 32 komentar(a)
Islamska država Gornja Maoča, Foto: Reuters
Islamska država Gornja Maoča, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.03.2015. 14:23h

U vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči kod Srebrenika ponovo su istaknute zastave terorističke organizacije Islamska država.

Istovremeno policija još traga za barjacima i osobama koje su ih na istom mjestu postavile početkom prošlog mjeseca.

Na fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama, snimljenoj u utorak, vidi se jedna kuća u Gornjoj Maoči na kojoj su tri zastave Islamske države.

U dvorištu kuće na kojoj su istaknute zastave vidi se vehabija Edis Bosnić, a riječ je o istoj kući na kojoj su obilježja ID bili istaknuta i prošlog mjeseca.

Bosnić je tada izjavio da on i ostali pripadnici vehabijske zajednice u tom naselju nemaju ništa s tim, te da su zastave postavila dvojica njima nepoznatih ljudi, podsjeća list.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da ne može davati nikakav komentar o ponovnom isticanju obilježja zloglasne terorističke organizacije u Gornjoj Maoči.

Prilikom prošlog isticanja zastava, u selo su upali pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH ali su one do njihovog dolaska uklonjene, podsjeća Glas Srpske.

Bonus video: