Godišnjica smrti Zorana Đinđića

Đinđić je pogođen hicem u grudi, u dvorištu zgrade srpske vlade 12. marta 2003. u 12.25 sati, a njegov tjelohranitelj je tom prilikom ranjen
85 pregleda 4 komentar(a)
Zoran Đinđić, Foto: Wikipedia
Zoran Đinđić, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 12.03.2015. 09:00h

Polaganjem vijenaca u dvorištu Vlade Srbije i na Novom groblju u Beogradu, kao i šetnjom centralnim ulicama Beograda danas će biti obilježeno 12 godina od ubistva premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića. Đinđić je pogođen hicem u grudi, u dvorištu zgrade srpske vlade 12. marta 2003. u 12.25 sati, a njegov tjelohranitelj je tom prilikom ranjen.

Članovi Vlade Srbije položiće danas vijenac na spomen-ploču u dvorištu Vlade Srbije u Nemanjinoj 11, što će nekoliko sati kasnije učiniti i bivši Đinđićevi saradnici.

Demokratska stranka, čiji je Đinđić bio lider, obilježiće 12 godina od ubistva Đinđića šetnjom od centrale stranke u Krunskoj ulici do Aleje velikana na Novom groblju gdje će biti položeno cvijeće na Đinđićev grob, dok će u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biti održano finalno takmičenje u besjedništvu “Bedjeda u Zoranovu čast”, prenosi Tanjug.

Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je bio šef poslaničke grupe DOS u vrijeme vlade Zorana Đinđića, odaće poštu ubijenom premijeru u dvorištu Vlade Srbije, a organizovaće i “Šetnju za Zorana” koja će krenuti iz Simine ulice, preko Terazija, dvorišta Vlade Srbije do Aleje velikana na Novom groblju.

Cvijeće na spomen ploču u dvorištu srpske vlade položiće i članovi nekadašnje vlade Zorana Živkovića, sada lidera Nove stranke, dok će rukovodstvo stranke “Zajedno za Srbiju”, čiji je lider Dušan Petrović bio član Đinđićeve stranke, položiti cvijeće na Đinđićev grob.

Bonus video: