Milena Ivanović: Oliver nikada nije dobio direktnu prijetnju

Popović Ivanović je kazala da neće učestvovati ni na kakvim skupovima povodom godišnjice ubistva supruga
824 pregleda 1 komentar(a)
Spomen ploča na mjestu gdje je Ivanović ubijen, Foto: Beta/AP
Spomen ploča na mjestu gdje je Ivanović ubijen, Foto: Beta/AP

Supruga ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, Milena Popović Ivanović, izjavila je da njen suprug prije ubistva nikada nije dobio direktnu prijetnju niti je smatrao da je ugrožen.

Ona je za nedjeljno izdanje "Politike" demantovala navode pojedinih medija da je Ivanović dao imena ljudi koji su ugrožavali njegovu bezbjednost, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Oni su pričali o svim temama ali se Oliver ni u jednom trenutku nije osjetio nebezbjednim. Oliver je u vrijeme predizborne kampanje govorio da uslovi u kojima se ona odvija, nijesu dobri. Radio je na tome da izbori koji se održavaju na Kosovu budu demoratski i govorio je o bezbjednosnoj situaciju u čitavom tom kontekstu", kazala je Milena Popović Ivanović.

Ona je dodala da neće učestvovati ni na kakvim skupovima povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, 16. januara, kao i da neće organizovati političko-građanski skup tim povodom.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara prošle godine, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u sjevernom delu Kosovske Mitrovice.

Bonus video: