Srbija: Povrijeđeno 42 ljudi u udesu na autoputu, vozač pobjegao

Nesreća se dogodila na dionici puta od Grdelice ka Nišu kada se prevrnulo vozilo koje je bilo prepuno migranata
0 komentar(a)
Hitna pomoć, Foto: Shutterstock
Hitna pomoć, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.02.2015. 16:11h

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko pet sati na auto-putu Leskovac-Vranje povrijeđena su 42 imigranta

Nesreća se dogodila na dionici puta od Grdelice ka Nišu kada se prevrnulo vozilo koje je bilo prepuno migranata, javlja RTS.

Pet imigranata ima povrede koje su opasne po život, a riječ je povredama kičmene moždine i krvarenju u mozgu.

Vozač kombija koji je prevozio ilegalne imigrante pobjegao je s mjesta događaja i policija traga za njim.

Kako prenosi Tanjug, direktor Opšte bolnice u Leskovcu, Nebojša Dimitrijević rekao je da su u kombiju bila 54 imigranta i vozač.

U toj bolnici ljekari su zbrinuli 42 pacijenta, od kojih je šest upućeno u Klinički centar u Nišu, a četiri su prevezena za Beograd.

Načelnik leskovačke bolnice Milan Stojković rekao je da je mnogo migranata zadobilo prelome, povrede mekog tkiva, ali i kičme. U nekoliko slučajeva, potvrdio je on, došlo je i do prekida kičmene moždine.

U leskovačkoj bolnici kažu da se ovakva nesreća ne pamti.

Imigranti su, prema prvim informacijama, iz Nigerije, Bangladeša i Sirije i ilegalno su ušli u Srbiju, a vjerovatno su krenuli ka Mađarskoj i EU.

"Još uvijek se ne zna tačan broj osoba koje su bile u kombiju, a svi povređeni su zbrinuti u leskovačkoj Opštoj bolnici i niškom Kliničkom centru", rečeno je iz leskovačke policije.

Potpuno smrskan kombi nalazi se na njivi, stotinak metara od puta sa koga je sletio. Prema nezvaničnim informacijama, uzrok nesreće je najvjerovatnije neprilagođena brzina.

Bonus video: