Tadić: Svjedočiću protiv Miškovića ako me sud pozove

Tadić je u saopštenju naveo da je istraga protiv Miškovića počela u vrijeme njegovog predsjedničkog mandata, ali da nije bilo dovoljno dokaza na osnovu kojih bi taj biznismen bio pravosnažno osuđen
155 pregleda 0 komentar(a)
Boris Tadić, Foto: BETAPHOTO
Boris Tadić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 23.02.2015. 19:02h

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić saopštio je danas da će se odazvati ako ga sud bude pozvao da svjedoči u predmetu protiv Delta Holdinga Miroslava Miškovića.

"Ako dobijem poziv od suda da svjedočim u ovom slučaju, odazvaću se", naveo je Tadić.

On je u saopštenju naveo da je istraga protiv Miškovića počela u vrijeme njegovog predsjedničkog mandata, ali da nije bilo dovoljno dokaza na osnovu kojih bi taj biznismen bio pravosnažno osuđen.

"Hapšenje bez izgleda za pravosnažnu presudu značilo bi da bi bio pušten na slobodu, čime bi bila dovedena u pitanje borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Cilj te istrage je bio da Mišković bude pravosnažno osuđen, a ne da bude uhapšen u cilju podizanja političke popularnosti", naveo je Tadić.

Miškovićev branilac Zdenko Tomanović zatražio je danas da Tadić bude saslušan, jer su, kako je naveo, njegove službe svojevremeno ispitivale poslovanje Miškovića i nisu našle nepravilnosti.

Suđenje vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za zloupotrebe u preduzeću za proizvodnju maziva FAM iz Kruševca, putarskim firmama i utaju poreza nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Bonus video: