INTERNET PETICIJA LIDERA RADIKALA

Šešelj: Zaustavimo medijski mrak i cenzuru

Šešelj je naveo i da se to posebno odnosi na televizije sa nacionalnom frekvencijom koje su zatvorene za funkcionere SRS ali i na pisane medije u kojima se objavlju "dozirane i prečisćene informacije"
3 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 19.02.2015. 13:31h

Srpska radikalna stranka pokrenula je internet peticiju protiv medijskog mraka i cenzure, a njen lider Vojslav Šešelj je danas pozvao građane da je potpišu.

Šešelj je rekao da od sloma komunizma i početka devedestih godina prošlog vijeka kontrola vlasti nad svim medijima nije bila izraženija nego sada.

On je na konferenciji za novinare pozvao sve građane koji "patriotski razmiljšnju i žele demokratsku Srbiju da potpišu peticiju pod nazivom 'Zaustavimo medijski mrak'."

On je naveo i da se to posebno odnosi na televizije sa nacionalnom frekvencijom koje su zatvorene za funkcionere SRS ali i na pisane medije u kojima se objavlju "dozirane i prečisćene informacije".

Šešelj je naveo i da kod nekih novinara postoji autocenzura a kod vlasnika medija strah od represije vladajućeg režima.

Osvrnuvši da se neuspjelu prodaju smederevske Železare kao primjer cenzure, Šešelj je rekao da su to što piše sada u novinama o kompaniji "Esmak' radikali saopštili još u decembru prošle godine, ali da to niko nije objavio.

Prema njegovim riječima, uprkos tome što su mediji zatvoreni za SRS a radikali sve što saznaju odmah saopšte javnosti "vlast prisluškuje naše strančke prostorije i telefone ".

On je rekao i da radikali, zbog toga, kada nešto hoće da se dogovore "šapuću po hodnicima" ili izlaze iz zgrade (Magistrata)" dodavši da ih vlast prisluškuje kako bi spriječila njihove buduće aktivnosti.

Preporučujemo za Vas